Skip to content

Løgkarse

Den kan gøre nas, men den kan også så meget andet. Prøv den i bagværk, til te og meget mere.

løgkarse 5

Ramsløg

Perfekt til mayo, pesto og meget mere…

Løgkarse tager du ikke fejl af

Du har sikkert set løgkarse på din vej, men det er ikke sikkert, du har haft i tankerne, at den høje plante med de hvide blomster, er god at kende, hvis du gerne vil sanke. Løgkarse er  nemlig let at kende. Den har grovtakkede blade,  små hvide blomster og en milde hvidløgslugt.

KLøgkarse vokser næsten overalt så der er meget næring jorden. Du har måske også nogle stykker stående i haven. Ellers gå en tur, så ser du den stå langs veje og stier.

Bladene er gode i eksempelvis salater, hvis du plukker inden planten blomstrer, er bladene bedste at bruge i køkkenet. Omvendt er løgkarsen måske lettest at kende, når den står i blomst.

Du skal være opmærksom på, at du kun bør bruge løgkarse i mindre mængder på samme måde, som du bruger krydrerurter.

 

 

Om urten

Det er der flere grunde til – du kan nemt bruge den, når du laver mad. Ramsløg er derfor let at gå til. Især, når du ved, hvor du skal finden. Endeligt fortæller den, at nu er det blevet forår.

Sådan kommer du i gang

Noget af det, der gør ramsløg helt geniale at sanke er, at alle kan være med, og at der ikke så meget hokus med den i køkkenet. Du finder ramsløg ….

Hvis du stadig er i tvivl, så vend tilbage til stedet, hvor du tænker der er ramsløg. Når ramsløg er i blomst er den let at skelne fra sin giftige look alike.

løgkarse 2
løgkarse

Sådan bruger du løgkarse

Vidste du…

… at ramsløg har et meget stort indhold af c-vitaminer. Der er faktisk mere end ti gange så meget c-vitamin i ramsløg end i citroner. Ramsløg  indeholder også stoffer, der virker antibiotisk og styrker immunforsvaret.

IMG_4709

 Ramsløg i blomst på Gylling Næs, Østjylland

Få mere inspiration